Trafikolycka Stopp i trafiken efter att flera olyckor skett på E20.

Åkers Styckebruk, Stockholm, Eskilstuna, Strängnäs, Södermanlands län

18:43 Flera samtal inkom till polisens ledningscentral om att en bilist körde i fel körriktning på E20 vid Åkers Styckebruk, Strängnäs. Bilisten ska enligt inringare ha kört i riktning mot Stockholm fast i körfältet som går mot Eskilstuna.

18:52 Flera polispatruller, räddningstjänst och ambulans involverades i ärendet då ett flertal olyckor ska ha skett längs sträckan på grund av bilisten.

19:02 Det råder totalstopp på E20 för all trafik.

19:09 I nuläget är totalt fyra bilar involverade och vid samma olycksplats. En person har förts med ambulans till sjukhus. Polisens presstjänst har inga uppgifter gällande skadeläget.

19:17 Fyra bärgare har begärts till platsen och progonsen är att det kommer vara stopp i trafiken en timme framåt.

19:37 Det råder ett stort saneringsbehov på platsen.

19:44 Sammanlagt ska nio personer vara drabbade och fem av dem är förda till sjukhus med ambulans. Vissa allvarligt skadade och andra lindrigt skadade. I övrigt har polisens presstjänst inga uppgifter gällande skadeläget.

20:06 Ett körfält i riktning mot Stockholm har öppnats så trafiken kan börja rulla sakta förbi. En TMA-bil är också på plats.

20:32 Ett körfält i riktning mot Stängnäs har öppnats för trafik och den första bärgaren är på plats.

21:28 Polispatrull kommer skriva en anmälan om grov vårdslöshet i trafik, vållande till kroppsskada och rattfylleri. Föraren som är misstänkt har ännu inte kunnat höras. Han vårdas på sjukhus. Bilen som mannen färdades i är en av de fyra bilarna som var inblandade i olyckan.

Mest läst av andra