Karta som med röd fyrkant ramar in Gorsingeholmsvägen, Strängnäs, Södermanlands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Trafikolycka Mycket allvarlig olycka på Gorsingeholmsvägen i Strängnäs.

Gorsingeholmsvägen, Strängnäs, Södermanlands län

16:42 Polisen larmades till Gorsingeholmsvägen med anledning av ett larm om en trafikolycka. Enligt larmet skulle en person vara påkörd. Enligt tidiga uppgifter ska förbipasserande påträffat en skadad person. Den skadade var inte kontaktbar och detta är en mycket allvarlig olycka.

16:57 Polis på plats.

17:46 I detta skede är inte händelseförloppet klarlagt men av det som framkommit hittills ska den skadade personen ha cyklat och på något sätt kolliderat med en bilist. Det är oklart vilken bilist som ska ha varit inblandad, polisen har inte kommit i kontakt med någon bilist som varit inblandad i händelsen. 

Den påkörde personen fördes till sjukhus med ambulans. Polisen kan i nuläget inte lämna några detaljer om skadeläget. Det är i nuläget oklart hur ärendet kommer att rubriceras.

Uppdatering 18:47 - hjälp polisen

Polisen har ingen ny information att lämna om skadeläget.

Polisen vill ha allmänhetens hjälp. Vet du något om händelsen? Ta kontakt med polisen via 114 14 och lämna dina iakttagelser om detta ärende. Låt polisen avgöra vad som är viktigt eller inte. 

Texten kommer att uppdateras när ny information finns att lämna.

Uppdatering 21:50

Den påkörde personen, en man i 45-årsåldern, har avlidit. Närmast anhöriga har underrättats.

Händelsen utreds som vållande till annans död samt smitning från trafikolycka. Det finns ingen misstänkt i nuläget.  

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra