Nyhet: Sverigekartan – karta med händelser från hela Sverige!

Annons

Uppdatering Uppdatering gällande branden i en restaurang på Stationsplan i Katrineholm på torsdagskvällen.

Stationsplan, Katrineholm, Södermanlands län

Larmet om en brand i byggnaden kom in till polisen via SOS klockan 20.20 och den första polispatrullen var på plats klockan 20.23.

Det initiala utredningsarbetet påbörjades omedelbart. Bland annat spärrades ett område av, vittnen förhördes och kriminaltekniker begärdes till platsen.

En förundersökning gällande grov mordbrand samt grovt rån har inletts.

Brottsrubriceringen grov mordbrand därför att det handlar om ett stort värde som gått till spillo i branden samt att det fanns spridningsrisk till intilliggande fastigheter.

Brottsrubriceringen grovt rån därför att gärningspersonerna, enligt de inledande uppgifterna, eventuellt ska ha fått med sig stöldgods och ha varit beväpnade med någon typ av skjutvapen. Ytterligare detaljer om rånet kan inte kommenteras i nuläget.

Just nu arbetar polisen intensivt med utredningen, bland annat hålls förhör och en kriminalteknisk undersökning har påbörjats.

Två personer, två män i 30-årsåldern, påträffades skadade och de fördes till sjukhus med ambulans. Båda ska, enligt uppgift, ha lindriga skador.

Det finns i nuläget ingen person misstänkt för brotten.

Polisen är mycket intresserade av tips och iakttagelser från allmänheten.

Polisen vill särskilt komma i kontakt med alla som befunnit sig på Norr i Katrineholm, eller i direkt anslutning till tågstationen, vid tiden för branden. Har du befunnit dig på platsen ombeds du ringa 114 14.

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst

Mord/dråp Mord i Uppsala

Uppsala, Uppsala län

Klockan 23:00 inkom flera samtal till RLC Mitt med anledning av skottlossning i Slavsta i Uppsala. E...
Annons