Karta som visar ungefär var händelsen Vapenlagen: Fem gripna för grovt vapenbrott. inträffat Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Vapenlagen Fem gripna för grovt vapenbrott.

Eskilstuna Kommun, Hållsta, Skogstorp, Hällberga, Eskilstuna, Södermanlands län

Polisen har under morgonen larmats till två olika adresser i Eskilstuna kommun där tre män agerat våldsamt och hotfullt. Dels ska de ha varit i ett flerfamiljshus på Söder i Eskilstuna vid 04-tiden. Där ska de ha hotat med ett pistolliknande föremål och försökt ta sig in i två olika lägenheter, utan att lyckas. Männen lämnade sedan i en bil.

Strax efter 06 kom det ett nytt larm om tre män som gjort inbrott i ett garage och stulit gods. Detta var en adress nära Hållsta söder om Eskilstuna. I samband med att de lämnade i bil ska de ha hotat med ett pistolliknande föremål.

Polisen skickade ut flera patruller vid det första larmet. Polisen fick sedan tips om att en bil kört vårdslöst vid Skogstorp och fortsatt österut. Så småningom anträffade polisen en bil som stämde in på signalementet i samhället Hällberga. Bilen stod vid ett bostadshus. Regionala insatsstyrkan, RI, tillkallades för att stötta ordinarie polispatruller i insatsen.

Vid kl 07.40 meddelade RI att tre män hade säkrats utanför huset och samtliga greps.

Polisen sökte av huset. Där fanns ytterligare två personer, och även de greps. Brottsrubriceringen är än så länge grovt vapenbrott och stöld på samtliga. Rubriceringar kan komma att ändras under utredningens gång. De gripna är fyra män och en kvinna. Männen är i 25-, 30-, 35-, och 45-årsåldern. Kvinnan är i 30-årsåldern. Hon ska inte ha varit på de andra två adresserna.

Bilen som de hade färdats i togs i beslag för kriminalteknisk undersökning.

Ingen ska ha skadats allvarligt fysiskt i samband med händelserna.

10.24 Polisen har lämnat Hällberga. Nu återstår att dokumentera och få klarhet i ärendet, hålla förhör med gripna och målsäganden, säkra teknisk bevisning, etc.

Uppdatering 11.25: Uppgifterna kring ålder, samt att en av de gripna är en kvinna, har uppdaterats i texten ovan. De fyra männen är misstänkta för grovt vapenbrott, grovt olaga hot, samt stöld genom inbrott. Kvinann är misstänkt för grovt vapenbrott. Uppgifter i ärendet kan komma att ändras.

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra