Karta som med röd fyrkant ramar in Oxelösund, Södermanlands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Vapenlagen Misstänkt vapen var en soft airgun

Oxelösund, Södermanlands län

14:33 Polisen finns på plats i Ramdalen med flera resurser för att undersöka uppgifter om att någon i området ska ha visat upp ett vapenliknade föremål. Det finns inga rapporter om skottlossning eller hotade personer.

15:53 Polisen har  fått klarhet i vad som inträffat. En person under 18 år hade haft en soft airgun med sig på en parkering. Det är inte tillåtet om man är under 18 år. Pojken är därför misstänkt för vapenbrott.

I samband med detta påminner polisen om det olämpliga att visa sig med något som kan uppfattas som ett vapen i en offentlig miljö. Dels vållar det obehag för allmänheten men är också farligt för bäraren i ett möte med en polis och kan sluta oerhört tragiskt.

Situationen i samhället idag med ett ökat skjutvapenvåld bör alla vuxna ta i beaktande i sina samtal med de yngre generationerna. Vapenliknande leksaker kan bli oerhört farliga i fel situation.

Mest läst av andra