Karta som med röd fyrkant ramar in Råsunda, Hallonbergen, Solna, Stockholms län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Bedrägeri En person har försökt att få tillgång till pengar/kontokort från en äldre dam genom att uppge att han är kamrat med en anhörig till damen.

Råsunda, Hallonbergen, Solna, Stockholms län

Under eftermiddagen/kvällen har två olika målsäganden, båda äldre kvinnor, blivit utsatta för bedrägeriförsök/bedrägeri.

Kvinnorna har blivit kontaktatde via telefon och sedan i bostaden av en man som uppger att han är en nära anhörig till kvinnan. Den anhöriges bil krånglar och han behöver hjälp med pengar av kvinnan. En kamrat ska komma och hämta pengar/bankkort.

Det ena fallet inträffade vid 18-tiden i Råsunda. Där ringde kvinnan sin anhörig för att kontrollera uppgifterna och mannen valde då att lämna utan att få med sig något.

Det andra fallet inträffade vid 19:20 i Hallonbergen. Där vilseleddes kvinnan att lämna ut sitt bankkort till mannen varefter han försvann. 

Då både tillvägagångssätt och kvinnornas uppgifter om mannen stämmer överens är det sannolikt att det rör sig om samma gärningsman.

I båda händelserna har anmälan skrivits om bedrägeri och bedrägeriförsök (åldringsbrott). 

Mest läst av andra