Karta som med röd fyrkant ramar in Alby, Botkyrka, Stockholms län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Bombhot En vad som i nuläget bedöms vara en sprängladdning har anträffats invid en parkeringsplats i Alby. Området har spärrats av.

Alby, Botkyrka, Stockholms län

Polisen har inlett en förundersökning om förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse.

Ett bostadsområde håller på att utrymmas. Polisens bomtekniker och kriminaltekniker är på väg till platsen för att göra en undersökning av brottplatsen. Poliserna på plats förhör vittnen som befunnit sig i området.

Uppdatering klockan 03:45
Ett drygt 150-tal individer har evakuerats från ett intilliggande bostadsområde som består av företrädesvis radhus. Botkyrka kommun har öppnat en lokal för dessa personer. Kommunen har personal på plats.

Bombtekniker är på plats med personal och utrustning. Arbetet med att lokalisera den misstänkta sprängladdningen pågår.

Uppdatering klockan 04:40
Den misstänkta sprängladdningen är tagen i beslag och transporterad från platsen. Den ska undersökas närmare. Avspärrningarna runt brottsplatsen är minskade.

Uppdatering klockan 05:25
De personer som under natten evakuerats har fått gå tillbaka till sina bostäder. Brottsplatsundersökningen genom kriminaltekniker fortsätter av den avspärrade platsen.

Uppdatering klockan 10:39
Kriminaltekniker är klara med sitt arbete ute på platsen. Det innebär att de avspärrningar som har funnits är borttagna.

Uppdatering klockan 11:40 - observationer sökes från Nämndemannavägen och öster om parkeringen
Polisen söker främst observationer om personer eller fordon från sen kväll den 22 maj 2020 tills polisen kom till platsen tidigt den 23 maj. Ring till polisen via 114 14.

Under dagen kommer polisen genomföra dörrknackning på Nämndemannavägen.

Mest läst av andra