Karta som med röd fyrkant ramar in Gärdet, Tegeluddsvägen, Stockholm, Stockholms län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Brand Fem gripna efter lägenhetsbrand på Gärdet.

Gärdet, Tegeluddsvägen, Stockholm, Stockholms län

Lägenhetsbranden i ett flerbostadshus på Tegeluddsvägen skadade förutom den lägenhet som branden startade i även intilliggande lägenhet.

De fem personer som var i lägenheten när det började brinna är misstänkta för grov allmänfarlig vårdslöshet. De undersöktes av ambulanspersonal på plats och tre fördes till sjukhus för fortsatt vård. När de inte längre behöver sjukhusvård kommer de föras till polisarresten för förhör. De gripna är en kvinna och fyra män i 30- till 50 års åldern.

Under räddningstjänstens släckningsarbete påverkade polisens avspärrning busstrafiken i området, detta hörde upp strax före klockan 06:30.

Polisens tekniker kommer, när det är möjligt, att genomföra en brandundersökning. 

Uppdatering klockan 13:35

Två av de som greps är inte längre frihetsberövade. De är fortfarande misstänkta för grov allmänfarlig vårdslöshet. De två personerna som inte längre är frihetsberövade är de två som fördes direkt till polisarresten. Det finns i nuläget ingen uppdaterad information om de andra tre personers skador.

Mest läst av andra