Gå direkt till de mest lästa händelserna från Polisen

Detonation Flera personer har ringt till Polisen om en detonation i Solna. Det har skett en explosion i en restaurang i Hagalund.

Hagalund, Solna, Stockholms län

Flera polispatruller och räddningstjänsten är på plats. Polisen har inlett en förundersökning om allmänfarlig ödeläggelse.

Uppdatering klockan 03:30

Polisen har inte fått in några uppgifter som tyder på att någon person har skadats på grund av explosionen. Platsen är avspärrad för en teknisk undersökning. En brottsplatsundersökning ska genomföras av såväl bomtekniker som av andra polistekniker. Ett antal vittnen har och ska förhöras.

Uppdatering klockan 05:45

Den tekniska undersökningen av brottsplatsen pågår. Med anledning av att det har spridits fragment över ett förhållandevis stort område kommer avspärrningarna bestå under morgonen och under förmiddagen. Det kommer påverka trafiken på Solnavägen och Solna Kyrkväg samt en förskola.

Uppdatering klockan 10:18

Polisen söker kontakt med de som har gjort observationer från området både innan, under och efter detonationen. Detonationen var vid 01:30- tiden den 23 augusti. Du som har gjort observaktioner uppmanas att kontakta polisen via 114 14 tipstelefon eller via bifogad länk.

Uppdatering klockan 12:25

Samtliga avspärrningar som påverkar såväl fordonstrafik som gångtrafik är hävda. Det är dock en liten avspärrning kring objektet som detonerat. Denna avspärrning ska dock inte påverka allmänheten.

Mest läst av andra

Mord/dråp Mord, Örebro

Örebro, Örebro län

En person har under söndagsmorgonen hittats död i Örebro. Omständigheterna kring dödsfallet gör att...