Gå direkt till de mest lästa händelserna från Polisen

Farligt föremål, misstänkt En person som hade hittat ett föremål som såg konstigt ut gick till polisen för att lämna in föremålet i receptionen.

Stockholm, Häktet, Gävle, Stockholms län

När personal såg föremålet så uppfattade man det som ett farligt föremål. Man fotograferade föremålet och sände bilder till bombgruppen i Stockholm för att höra hur de uppfattade föremålet.

Bombgruppen kunde inte enbart av bilderna avgöra om föremålet var skarpt utan kommer att åka till Gävle för att säkra föremålet.

Efter rekommendation om avspärrning så har receptionen och framsidan av polishuset spärrats av. Polishuset är ej utrymt utan verksamheten kan fortsätta i större delar av polishuset och häktet.

Personer som skulle söka pass kommer att kontaktas av personal från polisen för att få nya tider bokade.

Receptionen kommer att öppna när man får klartecken från beslutsfattare. Receptionen ska ha öppet till klockan 19:00 i dag.

Sidan kommer efter hand att uppdateras.

Uppdatering klockan 16:15

Föremålet som lämnade in i receptionen vid polishuset i Gävle bedömdes av bombgruppen från Stockholm som ett skarpt farligt föremål.

Föremålet omhändertogs av bomgruppen och säkrades upp strax efter klockan 14:00.

Alla avspärrningar är upphävda men receptionen har inte öppnat.

Polisen har inlett en förundersökning gällande försök till allmänfarlig ödeläggelse. Hade föremålet hanteras på ett felaktigt sätt hade någon kunnat komma till skada.

Föremålet hittades av en allmänhet utanför central Gävle utomhus.

Det finns inget hot riktat mot polishuset i Gävle.

Om man som allmänhet hittar föremål som ser ut att vara något som kan vara farligt ska man kontakt polisen och berätta det, så kommer polisen ut till platsen och hämtar föremålet. Man ska aldrig flytta föremålet och forsla det till polisen.

Mest läst av andra