Karta som med röd fyrkant ramar in Tvetavägen, Södertälje, Stockholms län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Farligt föremål, misstänkt Polisen ska undersöka ett misstänkt farligt föremål som hittas utomhus.

Tvetavägen, Södertälje, Stockholms län

Polisen är på plats i ett bostadsområde i närheten av Genteleden och Tvetavägen. Detta eftersom ett misstänkt farligt föremål har hittats utomhus. 

Polisen har gjort avspärrningar och de som är boende innanför denna avspärrning kommer i nuläget kunna vara kvar i sina bostäder. 

Uppdatering klockan 23:30

Personal vid Nationella bombskyddet har konstaterat att föremålet är ofarligt. Poliserna som är på plats kommer ta med sig det då det ingår som beslag i utredningen angående försök till allmänfarlig ödeläggelse. 

Det är inte längre nödvändigt att de boende är kvar i sina bostäder. Om inte avspärrningen är borttagen kommer det göras inom kort.

Uppdatering den 21 september klockan 05:48

Att föremålet bedömdes som ofarligt av personal vid nationella bombskyddet och att polispatrullen tog med sig det från platsen beror på att det då var ofarligt. 

Polisen utreder detta som försök till allmänfarlig ödeläggelse i och med att det har visat sig i det fortsatta utredningsarbetet att något har detonerat innan det misstänkta farliga föremålet hittades. Om det är pyroteknik eller något annat som detonerat kommer utredas i förundersökningen. 

Mest läst av andra