Karta som med röd fyrkant ramar in Stockholm, Stockholms län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Farligt föremål, misstänkt Gallerian håller på att utrymmas då ett misstänkt farligt föremål har anträffats. Tekniker är på väg för att undersöka föremålet.

Stockholm, Stockholms län

Polisen är på plats och arbetar med ordningsvakter för att se till att köpcentrumet Gallerian utryms. Den person som anträffades i närheten av det misstänkta farliga föremålet är gripen.

Uppdatering klockan 14:36
Teknikerna har påbörjat sitt arbete med att undersöka det misstänkta farliga föremålet.

Uppdateringen klockan 14:43
Teknikerna är klara med sitt arbete med det misstänkta farliga föremålet på plats. De kommer ta med det för fortsatt undersökning.

De avspärrningar som har funnits kommer att hävas inom kort.

Uppdatering klockan 16:26
Polisen utreder händelsen som olovlig hantering av explosiva varor. Två män är gripna och båda misstänks för olovlig hantering av explosiva varor.

Uppdatering klockan 20:47
Efter förhör togs kontakt med åklagaren som beslutade att en av männen ska vara anhållen på sannolika skäl misstänkt för olovlig hanterin av explosiva varor. Den andre männen är inte längre frihetsberövad men misstanken kvarstår mot honom.

Mest läst av andra