Gå direkt till de mest lästa händelserna från Polisen

Kontroll person/fordon Polisen genomför en insats i Fisksätra i vilket ett flertal patruller söker information om vad som kan vara ett grovt brott.

Fisksätra, Nacka, Stockholms län

Ärendet initierades då ett flertal personer ringde till polisens ledningscentral om skottlossning i stadsdelen.

Det genomförs sök med hundpatruller. Vittnen förhörs och man hämtar in filmer från övervakningskameror för analys. Lägesbilden i ärendet är inte fullständig i nuläget.

Uppdatering klockan 04:30

Åtta män i 20-års åldern har frihetsberövats. Polisen har inlett en förundersökning om försök till mord mm. Två personer har förts till sjukhus i ambulans med allvarliga skador. Brottsplatsen är avspärrad och en teknisk undersökning av kriminaltekniker pågår. Beslag av föremål som är av värde för brottsutredningen har gjorts.

Uppdatering klockan 11:00

De två män i 20-årsåldern som fördes till sjukhus har ej livshotande skador. De är båda misstänkta och frihetsberövade för försök till mord och grovt vapenbrott. I nuläget är en av dem anhållen och den andra är gripen.

Övriga sex personer är frisläppta efter förhör, misstankar kvarstår i nuläget gentemot dessa.

Brottsplatsen bedöms vara utomhus nära Fisksätra centrum och polisen är intresserad av iakttagelser i samband med händelsen - om du har information kontakta polisen på 114 14.

Polisen kommer att vara på plats i Fisksätra för trygghetskapande åtgärder under dagen.

Mest läst av andra