Karta som med röd fyrkant ramar in Solna, Stockholms län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Kontroll person/fordon Samtal om ljud som beskrivs som smällare av några och skottljud av andra. Samtalen har kommit ifrån området kring pendeltågstationen Solna.

Solna, Stockholms län

Polisen som är på plats har träffat på en person som har en skada i armen. Det är nu oklart hur han har fått den här skadan. Ambulanspersonal kommer undersöka mannens skada.

Polisen kommer även prata med personer som är på plats för att ta reda på om någon vet vad som har hänt med mannen eller om de har uppgifter om de ljud som har hörts.

Uppdatering klockan 16:26
Polisen har sett till att inga tåg passerar stationen Solna, detta gäller i båda riktningar.

Uppdatering klockan 16:33
Polisen har sett ett föremål på tågspåret som ska undersökas. Mannen kommer föras till sjukhus med ambulans för fortsatt vård för skadan i armen.

Uppdatering klockan 16:45
Föremålet är inte längre kvar på spåret vilket gör att tågen kan passera station Solna. Tågen stannar inte vid station Solna.

Uppdatering klockan 17:27
I det utredningsarbete som har gjort har polisen konstaterat att mannen har skadat sig själv.

Uppdatering klockan 17:43
Polisen är klar med sitt arbete vid stationen Solna och tågen kan återigen stanna vid station Solna. Mannen som fördes till sjukhus med ambulans är gripen och misstänkt för grovt vapenbrott. Det föremål som togs uppfrån spåret är taget i beslag.

Mest läst av andra