Kontroll person/fordon Två personer i Årsta har blivit skadade av person beväpnad ett vasst föremål.

Årsta, Stockholm, Stockholms län

Polis och ambulans är på plats. Ambulanspersonal vårdar de skadade.

Uppdatering klockan 11:56
Polis har inlett en förundersökning rubricerad grov misshandel.

Uppdatering klockan 12:10
Båda målsägarna är förda med ambulans till sjukhus. Polis har spärrat av brottsplatsen, som är utomhus i närheten av en skola.

Uppdatering klockan 12:34
Polisen som arbetar med detta är dels på brottsplatsen men även i närområdet för att se ifall några personer har sett eller hört något. I arbetet använder polisen olika kompetenser så som områdespoliser och hundförare.

Polisen kontrollerar en person i närområdet. I nuläget är det oklart om mannen har något med den pågående förundersökningen att göra.

Uppdatering klockan 13:15
Brottsplatsen kommer undersökas av tekniker. Båda målsägande är män och den ena är i 15-års åldern och den andre i 25-års åldern. Polisens initiala uppgifter om deras skador är att de inte är livshotande.

Uppdatering klockan 14:12
I det utredningsarbetet som polisen gjort är två män gripna som misstänkta för grov misshandel. En tredje person är hämtad till förhör eftersom polisen misstänker att personen har uppgifter att lämna.

Uppdatering klockan 18:55

De gripna personerna är män i 20-års åldern. De har förhörts och därefter har en åklagare bedömt att de är på sannolika skäl misstänkta. De båda har anhållits.

Den person som hämtades till förhör har frigivits.

Händelsen i media

Mest läst av andra