Gå direkt till de mest lästa händelserna från Polisen

Kontroll person/fordon Ett antal män anordnar något typ av spel på Drottninggatan i centrala Stockholm. Inringare larmar om att turister blir lurade.

Drottninggatan, Stockholm City, Kulan, Stockholm, Stockholms län

Tillvägagångssätet är känt sedan flera är med oftast grupper av män som arrangerar spel med höga insatser på folktäta platser i Stockholm city.

Det dukas ofta upp matta, askar och en kula. Efter vilseledande blandning gäller det sen för spelarna att gissa under vilken ask kulan ligger. Insatsen är ofta hundratals kronor och det finns oftast bara förlorare i spelet.

Männen arbetar i grupper på sex till tio personer, några låtsas komma utifrån, satsar pengar och vinner en del, för att locka andra att satsa.

Ofta hinner de försvinna innan polisen kommer.

Ett allmänt tips som kan kännas självklart är att inte satsa pengar på spel med okända varken ute på gatan eller inomhus. Har man möjlighet är det bra att informera människor som man ser tänker satsa pengar i detta om att det är fråga om bedrägeri.

Polisen arbetar med att bland annat informera turister på olika sätt om detta tillvägagångsätt för att förhindra att turister blir lurade.

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra