Karta som med röd fyrkant ramar in Stockholm, Stockholms län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Kontroll person/fordon Polisen i region Stockholm har fram till klockan 18 idag hanterat 18 ärenden som är rubricerade som självmord/självmordsförsök.

Stockholm, Stockholms län

Det är ofta någon person som varit i kontakt med den som mår dåligt som larmar polisen.

Polisen söker kontakt med personen som mår dåligt och i en del fall kan den information som kommer fram leda till att kollektivtrafik stoppas kortare stunder för att personen som mår dåligt inte ska kunna ta sitt liv på det sättet.

Ofta blir den åtgärd som vidtas att personen tas om hand - frivilligt eller genom tvång - och körs till vårdinrättning. Beslut kan tas om så kallad LPT47 vilket innebär psykiatrisk tvångsvård.

Siffran 18 är inte exceptionell hög utan denna notis skrivs för att synliggöra vad polisen i region Stockholm bland annat arbetat med hittills under dagen.

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra