Karta som med röd fyrkant ramar in Stockholms län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Kontroll person/fordon Under lördagen fram till klockan 20 har polisen på olika sätt varit inblandade i larm som rör självmordsförsök vid sju tillfällen.

Stockholms län

Polisen får ofta larm om personer som mår psykiskt dåligt och där vänner eller anhöriga är oroliga för att en person som mår psykiskt dåligt ska skada sig själv.

Idag lördag har polisen vid sju tillfällen sökt upp och fått kontakt med människor som mår psykiskt dålig och i ett antal fall har de körts till vård. Det har också varit situationer där polis på ett avgörande sätt hindrat försök att skada sig själv.

Under fredagen den 2 december hanterades totalt 19 ärenden som på något sätt handlat om personer som försökt skada sig själv eller där anhöriga och vänner varit oroliga för att detta ska ske. 

Ovan är skrivet för att beskriva de uppdrag polisen arbetar med - inte för att det varit ovanligt många självmordsrelaterade ärenden.

Nedan är länkar till dig som mår psykiskt dåligt eller dig som har en anhörig som du oroar dig för - vid akut självmordsrisk ska du alltid ringa 112.

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra