Karta som med röd fyrkant ramar in Skärholmens Centrum, Stockholm, Stockholms län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Larm Överfall Överfallslarm från butikspersonal i en av butikerna i Skärholmens centrum.

Skärholmens Centrum, Stockholm, Stockholms län

Polisen fick samtal om att minst tre gärningspersoner har försökt eller tagit sig in i en butik med hjälp av ett arbetsfordon.

Polisen är på plats för att ta reda på mer samt söka efter gärningspersonerna. Det finns uppgifter om att gärningspersonerna kan ha varit beväpnade.

Det finns även uppgift om att det ligger fotanglar utlagda på en eller flera adresser kring centrumanläggningen.

I sökandet efter gärningspersonerna används bland annat helikopter och hundpatrull. 

Uppdatering klockan 18:38
Polisen som pratar med butikspersonalen har talat om att de har varit utsatt för ett rån.

Minst en av gärningspersonerna var beväpnade. Polisen som är på plats runt om centrumanläggningen har talat om att det finns fotanglar utlagda.

Uppdatering klockan 18:53
De två fordon som står kvar i närheten av brottsplatsen kommer bärgas. Brottsplatsen kommer undersökas av tekniker. De poliser som har pratat med personer på brottsplatsen har fått veta att beväpningen beskrivs som något gevärsliknande.

Uppdatering kockan 19:04
I ett garage i Vårberg finns ett fordon som kan vara ett fordon som har med rånet att göra, det kommer därför tas i beslag.

Polisen har gripit personer som är misstänkta i detta ärende angående grovt rån.

Uppdatering klockan 20:22
Polisens arbete på plats fortsätter med att teknikerna fortsätter med sina undersökningar. Fordonet som är bärgat från ett garage i Vårberg är en personbil. Det fordon som finns utanför Skärholmens centrum är även det en personbil. Arbetsfordonet kommer inte bärgas från platsen.  

Information som lämnas om pågående händelser är preliminär och kan komma att ändras.

Polisen Stockholms län

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra