Karta som visar ungefär var händelsen Mord/dråp,  försök: Man i 20 års åldern anträffad skottskadad utomhus i Farsta strand inträffat Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Mord/dråp, försök Man i 20 års åldern anträffad skottskadad utomhus i Farsta strand

Farsta Strand, Ullerudsbacken, Kristinebergsgatan, Farsta Centrum, Stockholm, Stockholms län

Polisen ledningscentral fick samtal om ljud som beskrevs som skottlossning. Någon av de som ringde  nämnde Ullerudsbacken och någon annan Kristinebergsgatan.

Inledningsvis stannade inga pendeltåg i Farsta strand och tunnelbanetågen vände vid Farsta centrum, detta för att förhindra att gärningspersonen lämnade med hjälp av kollektivtrafiken. Detta upphörde vid klockan 23:45.

Den skottskadade mannen som anträffades utomhus är förd till sjukhus. Polisen har spärrat av platsen och tekniker kommer undersöka den. I det inledande arbetet som är gjort har det framkommit uppgifter att gärningspersonen kan ha lämnat platsen med hjälp av fordon, det är oklart om det är ett fordon med två eller flera hjul.

Polisen har inlett förundersökning angående försök till mord.

Uppdatering den 31 juli klockan 00:59

I de uppgifter som har kommit fram har brottsoffret blivit skjuten på en parkeringsplats på Ullerudsbacken. Polisen genomför en första dörrknackning i närheten av brottsplatsen. Det finns ingen ny uppgift om brottsoffrets skadeläge.

Uppdatering klockan 06:13

Teknikerna är klara med sitt arbete. De avspärrningar som har funnits är borttagna. Polisen kommer under dagen fortsätta med utredningsarbetet i förundersökningen angående försök till mord, ingen gärningsperson är gripen.

Mest läst av andra