Karta som visar ungefär var händelsen Mord/dråp,  försök: En ung skottskadad man har anträffats av polis i Skarpnäck. Han är förd i ambulanshelikopter till sjukhus. inträffat Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Mord/dråp, försök En ung skottskadad man har anträffats av polis i Skarpnäck. Han är förd i ambulanshelikopter till sjukhus.

Skarpnäck, Stockholm, Stockholms län

En brottsutredning om mordförsök har inletts av polis. Målsägaren har träffats av flera skott men han var vid avtransport i helikopter vaken och talbar.

Brottsplatsen har spärrats av och en brottsplatsundersökning genom kriminaltekniker ska inom kort påbörjas.

Uppdatering klockan 03:00

I den del av insatsen som bedrivits under natten och som har sökt efter misstänkta personer har det fram till nu gripits sju personer. Det har även genomförts ett flertal genomsök av bostäder och fordon. Under dessa genomsök har det tagits föremål i beslag.

Uppdatering klockan 04:00

Totalt har det nu gripits 9 personer som är misstänkta för delaktighet i mordförsöket. Det är 8 män och en kvinna.

Uppdatering kl 8:25

Under söndagen kommer det att vara fler poliser ute i Skarpnäck för att prata med människor och för att finnas på plats för frågor.

Den som har information om nattens händelser kan ta kontakt med en polis de ser, ringa 114 14 eller ta kontakt via polisen.se och det kontaktformulär som finns där. 

Uppdatering kl 11.00

Samtliga nio gripna är nu anhållna efter beslut av åklagare. 

Uppdatering/rättelse kl 11.20

Åtta av de nio gripna är hittills anhållna, den nionde är fortsatt gripen men inget anhållandebeslut är ännu fattat. De åtta anhållna är misstänkta för medhjälp till försök till mord/dråp. Samtliga är skäligen misstänkta.

Händelsen i media

Mest läst av andra