Karta som med röd fyrkant ramar in Södermalm, Lignagatan, Stockholm, Stockholms län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Mord/dråp, försök På Södermalm har okänd gärningsperson skadat brottsoffret. Polisen samlar in information och söker efter gärningspersonen.

Södermalm, Lignagatan, Stockholm, Stockholms län

Okänd gärningsperson har skadat brottsoffret i buken. Om han inte är förd till sjukhus kommer han föras till sjukhus med ambulans. Polisen har pratat med honom på brottsplatsen som är utomhus i närheten av Lignagatan.

Polisen söker efter gärningspersonen och i det sökandet används bland annat helikopter.

Uppdatering klockan 20:32
Polisen har spärrat av brottsplatsen samt fortsätter att samla in information kring vad som hänt genom att prata med de som rör sig i området. En person är hämtad till förhör då polisen misstänker att personen kan ha uppgifter att lämna som kan vara till nytta i den pågående förundersökning.

Brottsoffret är förd till sjukhus med ambulans. Han blev skadad av ett vasst föremål. Polisen kommer prata mer med honom när det är möjligt.

Uppdatering klockan 22:32
Den uppgift om att en person hade hämtats in till förhör stämmer inte. Personen omhändertogs på grund av sin berusning. Polisen som var på sjukhuset och pratat med brottsoffret, han kommer förhöras vid ett senare tillfälle. 

Mest läst av andra