Karta som med röd fyrkant ramar in Rissne, Sundbyberg, Stockholms län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Mord/dråp, försök En person har livshotande skador efter att ha skadats med ett stickande tillhygge. Polisen genomför en insats i Rissne.

Rissne, Sundbyberg, Stockholms län

Brottsplatsen är avspärrad och ett flertal polispatruller söker efter en gärningsman som efter brottet lämnade platsen till fots.

Uppdatering klockan 21:10

Polisen har inlett en förundersökning som är rubricerad mordförsök. Målsägaren har förts till sjukhus i ambulans. Ett flertal vittnesförhör pågår utanför den avspärrade brottsplatsen.

Det pågår ett eftersök av gärningsmannen. I den ingår ett flertal polispatruller inklusive hundpatrull och polishelikopter.

Uppdatering den 3 januari, klockan 00:00

Målsäganden har under det han vårdats på sjukhus till följd av sina skador avlidit. Den avlidne var en man i 45-års åldern. Mannens anhöriga har underrättats. Brottsrubriceringen är förändrad till mord

Uppdatering den 3 januari klockan 01:20

Stora delar av den yttre insatsen har avvecklats och insatsen övergår just nu till en utredningsinsats. Det finns i nuläget inte någon person frihetsberövad i mordutredningen.

Uppdatering den 3 januari klockan 05.20

Signalement på gärningsmannen:

Polisen har ett tydligt signalement på gärningsmannen. Han såg vid stunden för brottet ut enligt följande:

- En man cirka 180-190 cm lång.
- Midjelång jacka, blå till färgen med vitt tryck på ryggen. Uppdragen luva.
- Svarta byxor med vita detaljer.
- Röda skor.
- Vitt munskydd.

Har du gjort vittnesiakttagelser av brottet eller har information om gärningsmannen? Ring polisen på 11414.

Mest läst av andra