Karta som med röd fyrkant ramar in Skogås Centrum, Skogås, Huddinge, Stockholms län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Mord/dråp En person har skjutits utomhus vid Skogås centrum.

Skogås Centrum, Skogås, Huddinge, Stockholms län

Ambulanshelikopter på plats.

Polisen har gjort avspärrningarna i området och pratar med vittnen. Det söks också efter gärningsperson/personer i området, bland annat med hjälp av hundpatrull.

Uppdatering kl 19.20
Polisens knackar dörr i området för att samla in mer information. Förhör med vittnen sker också och ett antal personer har tagits med för vidare förhör. Ett stort antal personer i området har också kontrollerats.

Brottsplatsen är fortsatt avspärrad för teknisk undersökning och det söks fortsatt efter spår i närområdet - i detta arbete deltar både polispatruller och hundpatrull.

Den skadade personen är en man men identiteten är ännu inte säkert fastställd.

Uppdatering kl 20.40
Den kriminaltekniska undersökningen av brottsplatsen pågår och avspärrningarna kvarstår. Dörrknackning klar och uppgifter ska sammanställas. Förhör fortsätter med de personer som hämtats till förhör.

En inventering av eventuellt filmmaterial/övervakningsfilm från närområdet har gjorts och fortsätter. 

Ingen är ännu frihetsberövad i ärendet.

Uppdatering kl 21.35
Den skottskadade personen, en ung man under 18 år, är avliden. Anhöriga är underrättade och en förundersökning om mord är inledd.

Utredningsarbetet fortsätter och flera polispatruller finns fortsatt i Skogås. Den tekniska undersökningen fortsätter men ännu är ingen frihetsberövad.  

Uppdatering den 29 januari klockan 08:27

Polisen har under natten och kommer under dagen fortsätta med sitt utredningsarbete. Den dörrknackning som påbörjades i går kommer fortsätta i dag, så även undersökningen om det finns filmmaterial som kan vara till hjälp i utredningen. Har du gjort iakttagelser kring brottsplatsen före eller efter skottlossningen uppmanas du att ta kontakt med polisen.

En person är frihetsberövad, han är anhållen efter beslut av åklagare.

Mest läst av andra