Karta som med röd fyrkant ramar in Skärholmen, Stockholm, Stockholms län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Mord/dråp Två personer skadas vid en skottlossning i Skärholmen.

Skärholmen, Stockholm, Stockholms län

En man ligger på marken skottskadad utanför tunnelbanestationen i Skärholmen efter att flera skott har hörts i området. När polisen börjar arbeta med händelsen inkommer ett samtal från en annan man som uppger att även han är skottskadad och i behov av hjälp.
Ingen gärningsman finns längre kvar på platsen och det är i nuläget inte fastställt om det rör sig om en eller flera gärningsmän.
Den första skadade personen är en man i 30-årsåldern och efter att han har fått vård på plats förs han till sjukhus med ambulans. 
Personen som själv ringde 112 om hjälp är en man i 55-årsåldern, han förs också till sjukhus med ambulans. 
Det finns ett flertal vittnen och andra personer i området och polisen arbetar nu bland annat med att samla in vittnesuppgifter för att klarlägga händelseförloppet. Det är inte känt om de båda skadade männen har någon koppling till varandra. 
Händelsen rubriceras som försök till mord.

Uppdatering kl 23:44
Den yngre mannen har avlidit på sjukhus och förundersökningen har ändrats till mord respektive försök till mord. 
Anhöriga är underrättade om dödsfallet. 
Polisens arbete på brottsplatsen fortsätter i nuläget med bland annat dörrknackning och teknisk undersökning. Ingen misstänkt gärningsman har frihetsberövats.

Uppdatering den 6 april klockan 06:55
Polisen är inte längre kvar några avspärrningar vid brottsplatserna, dessa togs bort när teknikerna var klara med sitt arbete.

I det fortsatta utredningsarbetet kommer polisen bland annat arbeta med att undersöka om de två brottsoffren har någon koppling till varandra. Arbetet med att se om denna förundersökning har koppling till några av de andra pågående förundersökningar angående grova våldsbrott ingår också som en av flera utredningsåtgärder. Ingen gärningsperson är frihetsberövad.

Polisen kommer ha kontakt och vid behov arbeta tillsammans med stadsdelens personal och andra föreningar/organisationer som de vanligtvis samverkar med. 

Händelsen i media

Mest läst av andra