Karta som med röd fyrkant ramar in Vanadisvägen, Stockholm, Stockholms län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Mord/dråp Man skjuten på Vanadisvägen.

Vanadisvägen, Stockholm, Stockholms län

Flera personer ringer till polisen om att en man skjutits på Vanadisvägen av en gärningsman som lämnar platsen.
Privatpersoner gör HLR på den skadade mannen tills ambulans tar över och för honom till sjukhus. Mannen har skadats svårt och polisen inleder en förundersökning om försök till mord samt grovt vapenbrott.

Det finns ett flertal vittnen på plats som underlättar för polisen att få en bild av händelsen och en omfattande jakt med bland annat helikopter pågår för att hitta gärningsmannen.
I skrivande stund är ingen person frihetsberövad. 

Uppdatering kl 23:57
Målsägaren som är en man i 20-årsåldern har avlidit på sjukhus. Anhöriga har underrättats. Förundersökningen gäller nu mord och grovt vapenbrott (rubriken till notisen är därför justerad).
Polisen arbetar fortfarande på brottsplatsen med spårsäkring och dörrknackning. Ingen misstänkt gärningsman har ännu gripits, men flera personer har kontrollerats. 

Uppdatering den 14 september klockan 06:57

Under natten har polisens arbetat klart inom de avspärrningar som funnits runt brottsplatsen, de är därför borttagna. Det utredningsarbetet som gjorts under natten har ännu inte gjort att polisen kunnat gripa någon gärningsperson.

Händelsen i media

Mest läst av andra