Karta som med röd fyrkant ramar in Upplands-bro, Stockholms län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Mord/dråp Två personer skjutna i Bro

Upplands-bro, Stockholms län

Larm inkommer om att en person blivit skjuten i Bro. ingen adress angav i larmskedet. Efter en stund anträffa polispatrullerna en person utomhus med skador och livräddande åtgärder inleds. Personen avled dock på plats. Vid brottsplatsspårning anträffades ytterligare en person avliden ett par hundra meter från plats 1. En person som kom till platsen greps och kördes in till polisstation för fortsatt utredning. 

Polispersonal spärrar av och söker information i de båda ärendena. Förundersökning om mord har inletts. Offren är inte identifierade.

Flera personer har ringt om skottlossningen men polisen tar gärna mot fler tips om personer, fordon eller händelser som kan sättas i samband med brotten på telefon 114 14.

Uppdatering kl 04.10
Teknisk undersökning av brottsplatserna fortsätter liksom övriga utredningsåtgärder.

Ingen ytterligare information kommer att lämnas under natten, bland annat i avvaktan på identifiering och underrättelse av anhöriga.

Uppdatering klockan 07.58
Arbetet med att identifiera personerna och sedan underrätta deras anhöriga är inte avslutat. Personen som greps är fortsatt frihetsberövad. En åklagare kommer ta ställning till om denne ska anhållas eller inte.

En teknisk undersökning av de bedömda brottsplatserna pågår. Vidare pågår utredningsåtgärder så som förhör och informationsinhämtning.

Uppdatering klockan 09.30
Polisen är klar med arbetet med att underrätta de anhöriga. Utredningsarbetet fortsätter med teknisk undersökning och dörrknackning. Polisen är på plats i Råby med omnejd för att prata med personer som har uppgifter att lämna, har frågor om vad som har hänt och hur polisen arbetar.

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra