Karta som med röd fyrkant ramar in Enskede, Årsta, Stockholm, Stockholms län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Narkotikabrott I Enskede Årsta Vantörs stadsdelsområde hittades misstänkt narkotika.

Enskede, Årsta, Stockholm, Stockholms län

En hundförare som rastade hunden i en av stadsdelens parkområden hittade misstänkt cannabis som togs i beslag.

Okänd gärningsperson är misstänkt för narkotikabrott och den misstänkta narkotikan kommer förstöras.

Polishundar

Det finns drygt 400 polishundar och lika många hundförare i Sverige. Hundarna används vid mellan 25 000 och 30 000 insatser varje år. De flesta av polisens hundar är av raserna schäfer och malinois.

Hundarna kan spåra, söka och försvara föraren, sig själva och andra. En del hundar kan också söka efter särskilda ämnen och arbeta under speciella omständigheter, till exempel på platser där det brunnit. Alla hundpatruller tränas löpande och kvalitetssäkras kontinuerligt.

Hundarna används även för att övervaka och patrullera, till exempel vid demonstrationer, och att leta efter narkotika, vapen, sprängämnen, brännbara vätskor, kroppsvätskor och döda kroppar.

När någon person försvunnit eller gått vilse kan hundarna hjälpa till att spåra upp henne eller honom. På en brottsplats kan hundarna hitta sådant som undangömda droger och blod. Vid våldtäkter kan de hitta sådant som sperma och hårstrån efter gärningsmannen.

Hundarna bidrar till det brottsförebyggande arbetet och till att utreda brott som skett, till exempel genom att söka efter olika föremål.

Mest läst av andra