Karta som med röd fyrkant ramar in Vinsta, Skattegårdsvägen, Stockholm, Stockholms län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Olaga hot Den man som hötte mot förbipasserande fordon i Vinsta är omhändertogs med stöd av lag om omhändertagande av berusade personer.

Vinsta, Skattegårdsvägen, Stockholm, Stockholms län

När mannen hötte mot de förbipasserande fordonen på Skattegårdsvägen hade han ett verktyg i sin ena hand. En personbilsförare stannade bilen och ringde 112. När han stod utanför personbilen och pratade i mobiltelefonen satte sig mannen, som bar med sig ett verktyg, i personbilens förarsäte. Mannen som ringde till 112 drog ur mannen från personbilen. Han hölls fast tills polisen kom till platsen.

Mannen är misstänkt för olaga hot, försök till tillgrepp av fortskaffningsmedel och hot mot tjänsteman. Det verktyg som mannen använde när han hötte mot de förbipasserande fordonen är tagen i beslag och ingår i utredningen. I samband med omhändertagandet belades mannen med handfängsel samt spotthuva. 

Mest läst av andra