Karta som med röd fyrkant ramar in Hägersten, Bultvägen, Stockholm, Stockholms län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Olaga intrång Vaktbolag fick larm från en kontorsbyggnad i Hägersten.

Hägersten, Bultvägen, Stockholm, Stockholms län

När väktare kom till platsen såg de en man inne i ett konferensrum. Mannen lämnade byggnaden och slängde iväg föremål han bar på. 

Väktare sprang ifatt mannen i en skogsdunge i närheten av Bultvägen. Polisen som var på plats identifierade mannen. I samband med det arbetet kom det fram att han var efterlyst då han skulle höras som misstänkt i en förundersökning angående vapen- och narkotikabrott.

I arbetet kring det som hänt i dag kom det fram att mannen, som är i 30 års åldern,  förutom olaga intrång även är misstänkt för stöld,häleri samt vapenlagen. 

De föremål som stals inne i kontorsbyggnaden är tillbaka lämnade till företaget. Den elsparkcykel som gärningspersonen kom till platsen på misstänker polisen är stulen, den är tagen i beslag och ingår i utredningen angående häleri. Det vapen som anträffades i en väska ingår i utredningen angående brott mot vapenlagen.

Mannen greps och kommer förhöras angående dagens händelse men även i den tidigare utredningen.

Uppdatering klockan 15:12

Åklagare har beslutat att mannen ska vara anhållen skäligen misstänkt för stöld och vapenbrott.

Drabbad av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra