Övrigt Varje helg jobbas det med en insats som heter 'Cityhelg' i Stockholm. Kvällens insatsledare rapporterar om en lugn kväll i city.

Stureplan, Medborgarplatsen, Stockholm, Stockholms län

Varje helg jobbar en insats i centrala Stockholm som benämns 'Cityhelg' - så även denna fredagskväll. Insatsen arbetar i de krogtäta miljöerna bland annat runt Stureplan och Medborgarplatsen.

Polisinsatschefen vid fredagens Cityhelg rapporterar om en lugn kväll i Stockholm i samband med att alkoholserveringen avslutades klockan 22.

- Det har varit sparsamt med folk ute och de flesta ställen har stängt ned efter att alkoholserveringen avslutades vid 22. Vi har under kvällen i stället kunna lägga en större del av vår resurs på trafiken vilket har renderat i att vi stoppat ett antal personer som kört under påverkan, säger Christer Olofsson, polisinsatschef för Cityhelg.

Det är kommunernas miljöförvaltningar som sköter tillsynen av krogar/restauranger och att de följer restriktionerna kring trängsel. Polisens uppdrag är förutom ordning och säkerhet bland annat att se till att alkoholtillstånd och berusningsgrad sköts.

Mest läst av andra