Karta som med röd fyrkant ramar in Gröndal, Stockholm, Stockholms län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Övrigt Polisen är på plats för att kontrollera uppgifter om en detonation i ett bostadshus i Gröndal.

Gröndal, Stockholm, Stockholms län

Uppdatering 21.46:
En detonation har inträffat vid en dörr, utan större skador på byggnaden i övrigt. Initialt är ingen person påträffad skadad.

Uppdatering 19/2 00.01:
En förundersökning är inledd om allmänfarlig ödeläggelse alternativt försök till mord. Polisen håller förhör med vittnen och tekniker jobbar på platsen för att säkerställa att byggnaden är säker för de boende.

Uppdatering 01.30:
Bombskyddet är klara och har lämnat platsen men tekniker fortsätter att arbeta i byggnaden. Det finns ingen frihetsberövad i ärendet. När mer information finns att lämna kommer detta att delges på polisen.se.

Uppdatering klockan 07:20

Kriminaltekniker har jobbat på adressen under natten och kommer att fortsätta senare under dagen. Tills undersökningen är klar är trapphuset och ett mindre område utanför fortsatt avspärrat.

De personer som bor i huset kan komma och gå till sina lägenheter med hjälp av polispatrull på plats. Vad som är känt skadades ingen person i samband med detonationen.

Ingen är gripen och brottsrubriceringen kvarstår.  

Händelsen i media

Mest läst av andra