Karta som med röd fyrkant ramar in Friends Arena, Solna, Stockholms län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Polisinsats/kommendering Polisinsats vid fotbollsderby på Friends Arena.

Friends Arena, Solna, Stockholms län

Måndagen den 17 april var det fotbollsmatch på Friends Arena.

Stockholmspolisen har arbetat med en särskilt uttagen polisinsats för att stötta arrangören i ordningsfrågor, men även för att kunna ingripa, om ordningsstörningar eller brott begås.

Polisens insats hittills vid derbyt har lett till:

En anmälan om misshandel har upprättats. Detta efter att det slängts någon typ av bangers/smällare i närheten av en funktionär på arenan. Som tur var hade funktionären öronproppar.

Två personer har blivit omhändertagna enligt Lagen om omhändertagande av berusade personer m m (LOB). Anmälan om två ringa narkotikabrott har också upprättats i dessa fall.

En person har gripits misstänkt för våldsamt upplopp, en händelse som skedde innan matchen och vid ingång till arenan. Flera föremål slängdes vid tillfället också mot polis och en medarbetare fick en papperskorg i nacken. Personen behövde ej uppsöka sjukhus men en tillbudsanmälan skrivs.

En person har gripits efter att ha eldat bengalisk eld. Det är ett brott mot ordningslagen och ger böter.

En person omhändertogs enligt PL§13. Personen uppträdde ordningsstörande genom att bl.a. springa maskerad mot polispersonal tillsammans med flera andra. Tillträdesförbud sex månader utfärdades.

Det har eldats bengaliska eldar inne på arenan och anmälningar om det har upprättats.

Polisen Stockholms län

Mest läst av andra