Karta som med röd fyrkant ramar in Stockholm, Stockholms län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Polisinsats/kommendering Polisinsats vid fotbollsderby på Tele2 Arena

Stockholm, Stockholms län

Söndagen den 10 mars spelades en fotbollsmatch på Tele 2 Arena. Stockholmspolisen hade tagit ut en särskild resurs för att hantera publikflöden, eventuella ordningsstörningar och för att kunna ingripa mot brott. Vidare hade Polisen en beredskap att kunna stötta arrangören i sitt ansvar invid och på arenan.


– Polisen har hanterat ett mindre antal brott och det har under rådande omständigheter varit förhållandevis lugnt, säger Manne Jönsson, kommenderingschef för polisinsatsen.

Polisens insats vid derbyt har fram till klockan 19.00 lett till:

Två anmälningar om misshandel alternativt grov misshandel har upprättats. Totalt är 5 personer gripna i dessa båda utredningar.


En person är gripen för våld mot tjänsteman och en polis har i samband med detta fått skador som i nuläget inte är att beteckna som allvarliga.


Det har eldats bengaliska eldar inne på arenan och anmälningar om det kommer att upprättas.


En anmälan om skadegörelse på ett tunnelbanetåg har upprättats.


En person har blivit omhändertagen enligt lagen om omhändertagande av berusade personer mm (LOB) och två personer har omhändertagits med stöd av Polislagen 13§.

Frågor om polisens insats i samband med fotbollsderbyt besvaras på 010-56 902 16

Mest läst av andra