Karta som med röd fyrkant ramar in Flöde, Stockholm, Stockholms län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Polisinsats/kommendering Sammanfattning av polisinsats i samband med fotbollsderby på Tele2 Arena.

Flöde, Stockholm, Stockholms län

Insatsens förberedelser hos såväl polis som arrangör innebar att inget oförutsett har inträffat och får betecknas som ett normalt flöde av händelser vid ett stockholmsderby, med ett undantag. Under match har det eldats drygt 200 pyrotekniska facklor av olika slag. Det har också kastats ett knallskott. Dett har inneburit en förhöjd risk för alla som vistades på arenan. Ett antal åskådare har varit maskerade. En brottsanmälan ska upprättas över dessa händelser.

- Arrangörens säkerhetsplan avseende övriga företeelser som till exempel publik- och trafikflödet har fungerat mycket väl, säger polisens kommenderingschef Christoffer Wedelin. 

Polisinsatsen hade fram till klockan 19:00 renderat i följande:

Före matchen hade en person gripits för att ha eldat en bengalisk fackla. Personen var underårig och lämnades över till Socialtjänsten.

Under matchen har arrangörens ordningsvakter gripit en person för misshandel och en person för våld mot tjänsteman. Avslutningsvis har ordningsvakter även omhändertagit en person med stöd av Polislagen 13§.

Frågor om polisens insats den 22 september besvaras på 010-56 373 53

Mest läst av andra