Karta som med röd fyrkant ramar in Östermalm, Stockholm, Stockholms län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Polisinsats/kommendering På Östermalm pågår en demonstration som samlat fler deltagare än vad lagstiftning i nuläget tillåter. Beslut om upplösande har fattats.

Östermalm, Stockholm, Stockholms län

Poliserna som är på plats håller på att förklara för demonstrationsdeltagarna vad polisens beslut i praktiken innebär. Läget är lugnt.

Uppdatering klockan 18:15

Poliserna på plats fortsätter kommunicera det beslut som tagits. En demonstrant har gripits och är misstänkt för våld mot tjänsteman och våldsamt motstånd. Det allmänna läget på demonstrationsplatsen är lugnt.

Uppdatering klockan 19:00

Demonstranterna har nu lämnat den ursprungliga demonstrationsplatsen för att gemensamt gå mot det polisen bedömer vara allmänna kommunikationer. Antalet deltagare har minskat betydligt. Det fortfarande av polisen bedömt som en allmän sammankomst.

Under det att demonstranterna gemensamt gått mot city har ett kort bråk inträffat mellan en demonstrant och en förbipasserande person på en en elsparkcykel.

Uppdatering klockan 19:20

Polisen har bedömt demonstrationen som upplöst och avslutad.

Mest läst av andra