Karta som med röd fyrkant ramar in Stockholm, Stockholms län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Polisinsats/kommendering Preliminär summering av polisens insats vid fotbollsmatch Tele2 Arena.

Stockholm, Stockholms län

Söndag den 24 september var det fotbollsmatch på Tele2 Arena. Polisen i region Stockholm har arbetat med en särskild uttagen polisinsats för att stötta arrangören i ordningsfrågor, men även för att kunna ingripa, om ordningsstörningar eller brott begås.

Polisens insats hittills (fram till kl 20.00 den 24 september) har lett till:

Anmälan om våld mot tjänsteman, våldsamt motstånd samt misshandel har upprättats. Detta har skett innan match. En person har gripits misstänkt för dessa brott och fått tillträdesförbud ett år.

En gruppering har gått till angrepp mot polis innan match. Anmälan om våldsamt upplopp, våld mot tjänsteman och våldsamt motstånd har upprättats och två personer har gripits. Båda har fått tillträdesförbud på vardera ett år.

En anmälan om olaga hot har upprättats. Det är ett verbalt hot mot en entrévärd och den misstänkte har också innehaft bengaler, vilket är ett brott mot ordningslagen. Personen har gripits.

En anmälan om försök till misshandel har upprättats. Det har skett efter match och en person är gripen.

I två fall har anmälan om brott mot ordningslagen upprättats, det är personer som tänt bengaliska eldar utanför arenan. Båda har fått tillträdesförbud i sex månader.

Det har också tänts bengaliska eldar inne på arenan. Anmälan om brott mot ordningslagen kommer att skrivas.

Samtliga gripna har släppts av åklagare efter förhör. 

Information som lämnas rörande pågående händelser är preliminär och kan komma att ändras.

Frågor från media besvaras på 010 – 56 373 59.

 

 

Polisen Stockholms län

Mest läst av andra