Karta som visar ungefär var händelsen Polisinsats/kommendering: Polisen kan komma att använda Unmanned Aerial Systems (UAS, s.k. drönare) i vissa delar av Solna kommun och Stockholm stad. inträffat Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Polisinsats/kommendering Polisen kan komma att använda Unmanned Aerial Systems (UAS, s.k. drönare) i vissa delar av Solna kommun och Stockholm stad.

Solna Kommun, Friends Arena, Arenastaden, Råsunda, Odenplan, Vasaparken, Sveavägen, Stockholms län

Under eftermiddagen den 7 maj spelas en fotbollsmatch på Friends arena. Tidigare erfarenhet har gjort att polisen har en uttagen resurs som arbetar med att förhindra brott eller förebygga allvarliga ordningsstörningar innan och efter matchen.  Som ett komplement till poliserna kan UAS användas. Ett annat syfte med att använda UAS är att be bättre förutsättningar för att leda fördela polisresursen samt att underlätta och möjliggöra utredning och bevisning av eventuella brott.

Beslutet gäller lördag den 7 maj 2022 mellan kl. 11.30-19.00 för området vid Friends Arena, Arenastaden och delar av Råsunda med omkringliggande område och mellan kl. 11:30-14:30 för området kring Odenplan, Vasaparken och Sveavägen med omkringliggande område som framgår av bilden.

Särskilt beslut om UAS har fattats av Polismyndigheten och grundar sig främst på bestämmelser i Kamerabevakningslagen.

Mest läst av andra