Karta som med röd fyrkant ramar in Råcksta, Stockholm, Stockholms län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Rån, försök En man knivskadas i Råcksta och i ett senare skede avlossar polis ett varningsskott.

Råcksta, Stockholm, Stockholms län

Polis larmas om att en man i 30-årsåldern knivskadats i samband med ett rånförsök på en parkeringsplats i Råcksta. Mannen förs till sjukhus med ambulans, men är inte allvarligt skadad. Gärningsmannen finns inte längre kvar på platsen.
Polis uppehåller sig fortsatt i området och senare under kvällen anträffar en patrull två personer, varav den ena har ett signalement som överensstämmer med signalementet på gärningsmannen vid rånförsöket.
Personerna försöker springa från patrullen, men kan gripas. I samband med gripandet avlossar polis ett varningsskott i marken. 
De gripna personerna är två pojkar i 15-årsåldern.
 
När fler patruller kommit till platsen genomförs ett så kallat saksök med polishund i området, detta för att bland annat se om de gripna personerna dumpat något föremål. 
Vid saksöket dyker en man i 35-årsåldern upp och beter sig aggressivt och stör polishundens arbete. Mannen grips misstänkt för blåljussabotage. Vid gripandet blir mannen hundbiten och förs till sjukhus för kontroll.
I nuläget bedöms inte mannen ha något alls att göra med ursprungshändelsen.

En av pojkarna i 15-årsåldern som greps initialt har släppts, men den andra är fortfarande frihetsberövad och misstänks för försök till rån och grov misshandel.

Vid arbetet på platsen har brottmisstankar också uppstått mot en tredje pojke i övre tonåren. När han kontrollerades anträffades misstänkt narkotika. Han har dock inte frihetsberövats.

Det varningsskott som avlossades kommer att utredas av särskilda utredningar. 


Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra