Karta som med röd fyrkant ramar in Birger Jarlsgatan, Karlavägen, Stockholm, Stockholms län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Rån Två gärningspersoner är gripna för att ha hotat två brottsoffer vid Luntmarkargatan.

Birger Jarlsgatan, Karlavägen, Stockholm, Stockholms län

Polisen fick kontakt med två brottsoffer vid Luntmarkagatan som berättade att två gärningspersoner hotat dem med ett pistolliknande föremål.

Med hjälp av de uppgifter som kom fram kunde polisen gripa två män misstänkta för olaga hot. Gripandet gjordes i närområdet. I samband med att männen greps tog polisen två pistolliknade föremål i beslag. Männen är misstänkta för olaga hot, brott mot vapenlagen men även narkotikabrott genom eget bruk.

När polisen var på platsen kom det fram uppgifter om att två andra brottsoffer varit utsatta för rån på Birger Jarlsgatan/Karlavägen vid 00-30-tiden. Vid rånet hotade två beväpnade gärningspersoner till sig plånböcker och mobiltelefon från de två brottsoffer.

De två männen som greps misstänkta för olaga hot med mera är även misstänkta för rån mot de två brottsoffer på Birger Jarlsgatan/Karlavägen.

Uppdatering klockan 11:08
Efter förhör togs kontakt med åklagare som beslutade att de båda männen ska vara anhållna på sannolika skäl misstänkta för olaga hot.

De två pistolliknade föremålen som polisen tog i beslag är vid den första undersökningen bedömda att vara luftvapen.

Mest läst av andra