Gå direkt till de mest lästa händelserna från Polisen

Sammanfattning natt Sammanfattning av nattens polisverksamhet i polisområde Södermanland.

Södermanland, Nybrogatan, Lerbo, Katrineholm, Nyköpings Lasarett, Trosa, Västergatan, Eskilstuna, Södermanlands län, Stockholms län

06.10 polisen har hittills detta dygn hanterat ett 40-tal rutinärenden, de flesta utan brottsmisstankar. Ingen har gripits, en omhändertagen för berusning/ordningsstörning och en har fått följa med för provtagning på grund av misstänkt drogpåverkan.

00.39 samtal till polisen om att en man uppträder aggressivt på utomhusdelen av ett nöjesställe på Nybrogatan. Mannen ska ha blivit vägrad inträde på nöjesstället men lämnade inte platsen. Polis åkte till platsen och omhändertogs mannen, som är i  25-årsåldern, för berusning. Vid en visitation av mannen anträffades en mindre mängd misstänkt narkotika som togs i beslag för analys. Mannen är nu misstänkt för ringa narkotikabrott genom innehav.

00.47 larm till polisen om brand utomhus i terräng nära Lerbo Katrineholm. Räddningstjänsten begärde aldrig biträde av polisen, ingen misstanke om brott och ingen åtgärd från polisen.

01.40 sjukvårdspersonal ringer om en agiterad och hotfull man på Nyköpings lasarett. När polisen kom till platsen hade mannen lämnat området. Det visade sig att mannen hade hoitat sjukvårdspersonalen och därför påbörjades en utredning om hot mot tjänsteman. Mannen som är misstänkt är i 25-årsåldern, ej anträffad och ej frihetsberövad.

02.13 larm till polisen om brand utomhus i terräng i Hållsnäs Trosa. Räddningstjänsten begärde aldrig biträde av polisen, ingen misstanke om brott och ingen åtgärd från polisen.

03.41 vid en rutinkontroll av en bilist på Västergatan i Eskilstuna uppstod misstanke om drogpåverkan på föraren. Det var en man i 35-årsåldern som blev misstänkt för drograttfylleri och som fick genomgå provtagning och förhör.

Det finns inga andra brott eller händelser att rapportera om.

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mer om bränder

På vår särskilda sida om bränder kan du läsa mer.

Mest läst av andra