Nyhet: Sverigekartan – karta med händelser från hela Sverige!

Annons

Sammanfattning vecka Polisrutan Heby v. 20

Heby Kommun, Naturligtvis, Ringvägen, Tegvägen, Molnebo, Tärnsjö, Östervåla, Harbo, Uppsalavägen, Vittinge, Morgongåva, Heby, Stockholms län

                                 POLISRUTAN Heby kommun

Inledningsvis vill jag berätta att vi kommer parkera vår husbil utanför ICA i Heby den 29/5. Temat för dagen är hur man kan skydda sig mot brott som riktar sig mot äldre. Vi kommer att vara på plats mellan 11-14. Du är naturligtvis även välkommen att diskutera andra saker med oss. Skolavslutningar brukar ibland innebära alkoholdebut för våra ungdomar. Det är extra angeläget att du som  vuxen ”tittar till” firandet så att det blir så trevligt som det ska vara.

Redovisning av några brott som anmälts 3/5-16/5:

Heby: Stöld ur en lägenhet på Ringvägen. Tjuven stal bl.a. en klocka och TV-spel. Stöld av datorer vid ett inbrott på skolan. En mopedist stoppades och det framkom att han var påverkad av narkotika. Inbrott i bil på Tegvägen. En körkortslös narkotikapåverkad bilförare stoppades i Molnebo. Tre personer är misstänkta för ringa narkotikabrott. En okänd man är misstänkt för misshandel av en pojke.

Tärnsjö: En drogpåverkad bilförare har ertappats utanför Tärnsjö. Bråk på ett behandlingshem resulterade i flera anmälningar om olika brott.

Östervåla: En flicka har blivit utsatt för våldtäkt. Brottsplatsen var på Kyrkogården. Tre personer misstänks ha varit delaktiga i brottet. Två män med mer svenskt utseende och en tredje med mer utländskt utseende. Alla tre misstänks vara i åldern 30-40 år.

Harbo: Ett jaktgevär har hittats gömt i närheten av ån. En motorcykel är stulen på Uppsalavägen.

Vittinge: En person är misstänkt för narkotikabrott som anträffats i hens bostad.

Morgongåva: En man är misstänkt för drograttfylleri.

Om du vill komma i kontakt med mig går det bra att skicka mejl på adressen olle.rehn@polisen.se

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst

Annons