Karta som med röd fyrkant ramar in Hagalund, Solna, Stockholms län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Skottlossning Från Hagalund fick polisen samtal om att ljud som beskrevs som skottlossning.

Hagalund, Solna, Stockholms län

Flera samtal till polisens ledningscentral om ljud som beskrevs som skottlossning. Det finns även initiala uppgifter om någon ska vara skadad samt att personer sprungit och/eller åkt från platsen på elsparkcykel.

Polisen som är i området kommer arbeta för att ta reda på vad som har hänt samt utföra initiala utredningsåtgärder så som prata med personer som kan ha uppgifter att lämna, söka efter gärningspersoner samt spärra av de platser som man bedömer att tekniker ska undersöka.

Uppdatering klockan 17:25

Polisen som är på plats har talat om att det har varit skottlossning på plats. Sjukvårdspersonal är på plats och tar hand om två skadade personer. Skottlossningen har skett utomhus. Polisen har begärt att pendeltåg och tvärbana ska stå still tills perronger och tåg som står inne vid perrongen ska sökas igenom.

Uppdatering klockan 18:20

Polisen är inte längre i behov av att kollektivtrafiken, pendeltåg och tvärbanan, står still. Brottsplatsen är avspärrad och ligger mellan centrumet i Hagalund och en skola. 

Uppdatering klockan 21:10

Polisen arbetar kvar vid brottsplatsen och det kommer påbörjas dörrknackning i några av de trappuppgångar som finns i de flerbostadshus vid brottsplatsen. 

Den person som fördes till sjukhus med ambulans är en man. Han är ett brottsoffer i förundersökningen angående mordförsök. Han är även ett brottsoffer i en förundersökning angående misshandel i och med att han blev misshandlad på brottsplatsen. I utredningen angående misshandel är en man gripen misstänkt för misshandel. 

Mannen på sjukhus är gripen misstänkt för mord. Brottsoffrets anhöriga är inte underrättade angående dödsfallet.

När teknikerna är klara med sitt arbete på brottsplatsen kommer de undersöka platserna där det har hittats skjutvapen. Polisen bedömer att dessa vapen är intressanta i de pågående utredningarna angående mord och mordförsök.

Händelsen i media

Mest läst av andra