Karta som visar ungefär var händelsen Skottlossning: Polisen genomför en insats med anledning av ett flertal samtal om att det har pågått skottlossning i Skarpnäck. inträffat Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Skottlossning Polisen genomför en insats med anledning av ett flertal samtal om att det har pågått skottlossning i Skarpnäck.

Skarpnäck, Stockholm, Stockholms län

Ett stort antal polispatruller samt hundpatruller deltar i insatsen som inletts.

Uppdatering klockan 23:05

En man i 20-årsåldern är anträffad med skottskador på en central plats i Skarpnäck. Han transporteras i ambulanshelikopter till sjukhus med livshotande skador.

Brottsplatsen är avspärrad och det pågår en omfattande insats i Skarpnäck med flera platser. En brottsutredning om mordförsök är inledd.

Uppdatering den 14 februari, klockan 00:30

Målsägaren har till följd av sina skador avlidit på sjukhus. Anhöriga är underrättade om dödsfallet. Brottsrubriceringen på den förundersökning som inletts är förändrad till mord. 

Insatsen fortsätter med oförminskad styrka.

Uppdatering den 14 februari, klockan 02:00

Polisen har gripit en person som är misstänkt för delaktighet i mordet. Insatsen fortsätter med en stor resurs.

Uppdatering klockan 07:25

Vid 06-tiden var polisen klar med sitt arbete vid brottsplatsen och de avspärrningar som fanns är borttagna. Den man i 20 års åldern som greps är efter beslut av åklagare anhållen. Polispersonal kommer finnas i området för att kunna ta emot tips och svara på frågor.

Händelsen i media

Mest läst av andra