Karta som med röd fyrkant ramar in Tensta, Lättingebacken, Stockholm, Stockholms län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Skottlossning Via SOS Alarm fick polisen samtal om ljud som beskrevs som skott i Tensta.

Tensta, Lättingebacken, Stockholm, Stockholms län

Polisen som är på plats har funnit en skottskadad person vid Lättingebacken. 

Platsen där den skadade personen hittades är avspärrad. Polisen kommer prata med personer som finns i närområdet för att få fram information om vad som har hänt.  

Uppdatering klockan 20:49
Den skadade mannen är förd till sjukhus med ambulans. Polisen har inlett förundersökning angående försök till mord. Platsen som är avpärrad är utomhus på Lättningebacken.

Uppdatering klockan 20:59
En personbil som fanns i närheten av den skottskadade mannen kommer tas i beslag. Polisen kommer genomföra dörrknackning.

Uppdatering klockan 22:04
Tekniker har påbörjat sitt arbete vid den avspärrade platsen på Lättingebacken. Mannen som fördes till sjukhus är avliden. Hans anhöriga är underrättade.

Uppdatering den 13 januari klockan 00:20
Teknikerna är klara med sitt arbete på Lättingebacken och den avspärrning som har varit där kommer tas bort.

Uppdatering klockan 03:05
Tre män är anhållna i den pågående mordutredningen. I nuläget kommer inte fler uppgifter lämnas om de anhållna eller om utredningsarbetet. Detta då det kan försena och försvåra den fortsatta utredningen.

Händelsen i media

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra