Karta som visar ungefär var händelsen Skottlossning: Polis och ambulans kallas till Vasastan med uppgifter om att en person skottskadats inomhus. inträffat Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Skottlossning Polis och ambulans kallas till Vasastan med uppgifter om att en person skottskadats inomhus.

Vasastan, Stockholm, Stockholms län

När patrullerna kom till aktuell fastighet påträffades en person skottskadad. Personen vårdas  av sjukvårdspersonal och brottsplatsen är avspärrad.

Skadeläget är oklart.

Uppdatering klockan 12:40

Målsägaren är en man och har fått livshotande skador. Han är förd i ambulans till sjukhus för vård. Polisen har inlett en insats som är rubricerad mordförsök.

Uppdatering klockan 13.30

Kontroller av personer har genomförts. Kartläggning av den skottskadade personen pågår. Inhämtning och analys av bilder från övervakningskameror  pågår. Ett flertal personer har förhörts . Brottsplatsundersökningen har påbörjats och i den ska fysiska spår och bevis säkras. I denna undersökning biträder specialsökhundekipage.

Uppdatering klockan 15:10
Efter händelsen sprang gärningsmannen till korsningen Hälsingegatan-Karlbergsvägen där han vek av på Karlbergsvägen i riktning mot Odenplan. 
Tips och iakttagelser från detta område kring kl 12 och om vad mannen gjorde efter att ha vikit av på Karlbergsvägen är av stort intresse för utredningen. Gärningsmannen var vid tillfället klädd i en mörk jacka med huva. Ring 114 14 för att lämna tips och vittnesuppgifter.

Händelsen i media

Mest läst av andra