Gå direkt till de mest lästa händelserna från Polisen

Stöld/inbrott I samband med ett inbrott i Märsta grep polisen 6 personer för grov stöld.

Märsta, Sigtuna, Stockholms län

Polisen fick ett inbrottslarm från ett teknik-/speditionsföretag i  Märsta. Enligt initiala uppgifter har polispatrullerna i insatsen gripit sex misstänkta gärningspersoner och frihetsberövat ytterligare två. I samband med att gärningsmännen försökte fly från platsen kastade de s k fotanglar vilket orsakade att trafikanter i området fick punktering på sina bilar.

Förundersökning om grov stöld har inletts.

Insatsen pågår. Uppdatering följer.

Uppdatering klockan 08:15

 Polisen vidtar utredningsåtgärder i förundersökningen. Tekniker kommer inom kort påbörja en undersökning och säkring av spår. Vidare håller vi kompletterande förhör och utredningen lämnas över till ordinarie utredare.

Det har inte gripits fler personer i ärendet än vad som tidigare rappporterats.

Polisen bedömer att fler än 15 fordon har kört på fotanglar som kastats ut av de gripna gärningsmännen. I vissa fall har punkteringar som orsakats av fotanglar resulterat i trafikolyckor som hanteras av Polisen. Vi har inte fått någon rapport om personskador i dessa trafikolyckor.

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra