Stöld/inbrott I bostadsområdet Nybodahöjden har okända gärningspersoner gjort inbrott i en lägenhet.

Nybodahöjden, Årstaberg, Stockholm, Stockholms län

Inga gärningspersoner var kvar när polisen kom till platsen och i nuläget finns det ingen information om vad som stals vid lägenhetsinbrottet. Lokala brottsplatstekniker kommer göra en undersökning under eftermiddagen, detta görs i syfte att söka och säkra spår efter gärningspersonerna.

Polisen har genomfört en dörrknackning i det aktuella flerbostadshuset samt sökt i närområdet. När polisen arbetade med detta fick personalen vid polisens kontaktcenter information om att det varit ett försök till inbrott i en annan lägenhet i samma bostadsområde. Det går inte på dessa uppgifter bekräfta att det är samma okända gärningspersoner som har gjort inbrott i en lägenhet och försökt göra inbrott i en annan. 

Den polispatrull som sökte efter gärningspersonerna i området kring station Årstaberg kontrollerade tre personer på en av perrongerna. De kan i nuläget inte misstänkas för stöld genom inbrott eller försök till stöld genom inbrott.

Polisen omhändertog dem då de på grund av sin berusning inte kunde ta hand som sig själva. En av de tre omhändertagna männen är misstänkt för brott mot knivlagen i och med att han bar med sig en kniv på allmän plats.

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra