Karta som med röd fyrkant ramar in Vasastaden, Stockholms Tingsrätt, Stockholm, Stockholms län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Stöld På ett övernattningsställe i Vasastaden har polisen identiferat den man som är misstänkt för stöld av en mobiltelefon.

Vasastaden, Stockholms Tingsrätt, Stockholm, Stockholms län

Stölden anmäldes i dag men skedde på samma plats den 16 februari 2021. I dag hörde brottsoffret ett ljudande larm som han förknippade med sitt mobiltelefonlarm. Ljudet kom från den sovsal flera personer sover i men ifrån en annan mans väska. Polisen kontaktades då båda männen hävdade att det var deras telefon.  

Polisen identifierade den man som är misstänkt för stöld samt höll förhör med honom, brottsoffret och ett vittne. Polisen har även utrett ägarförhållande över mobiltelefonen och det resulterade att den lämnades tillbaka till brottsoffret. 

Polisen gjorde klart utredningen på plats genom arbetssättet Snabbare lagföring. Det innebär att den misstänkte har fått informationen om var och när handlingarna finns att tillgå för honom. Han har även fått veta att det preliminära datumet för huvudförhandlingen i Stockholms tingsrätt.

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra