Karta som med röd fyrkant ramar in Vasastaden, Stockholm, Stockholms län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Stöld Polisen fick samtal från hotellpersonal i Vasastaden efter att ett brottsoffer blivit bestulen inne på hotellet.

Vasastaden, Stockholm, Stockholms län

När polisen kom till platsen hade gärningspersonen lämnat tillbaka de stulna sakerna till brottsoffret. På plats höll polisen förhör med brottsoffret samt försökte identifiera gärningspersonen.

När detta inte gick att göra på platsen greps mannen misstänkt för egenmäktigt förfarande. Inne på polisstationen kommer arbetet med att identifiera mannen fortsätta. Han kommer även förhöras och efter det beslutar åklagaren om personen ska vara fortsatt frihetsberövad eller inte.

Uppdatering klockan 13:42
Mannen är inte längre frihetsberövad. Förundersökningsledare har beslutat att det inte längre ska utredas vem mannen är och misstanken angående egenmäktigt förfarande. Detta eftersom det kan antas att brottet inte kommer leda till åtal till följd av bestämmelse om åtalsunderlåtelse samt att något enskilt eller allmänt intresse inte åsidosätts till följd av beslutet att inte fortsätta utreda brottet.

Mest läst av andra